Hvordan lage en vindusluftkjøler?

Vindusluftkjølereer en kostnadseffektiv og energieffektiv måte å holde plassen kjølig i de varme sommermånedene. Disse bærbare enhetene er enkle å installere og kan være et flott alternativ til tradisjonelle klimaanlegg. Hvis du vil slå varmen uten å bruke mye penger, kan det være et morsomt og givende DIY-prosjekt å lage din egen vindusluftkjøler.

Å lage envindusluftkjøler, trenger du noen grunnleggende materialer. Begynn med å samle en liten vifte, en plastbeholder, isposer eller frosne vannflasker og noen få biter av PVC-rør. Du trenger også et bor og noen glidelåser for å holde komponentene sammen.

QQ图片20170517155808

Start med å bore hull i toppen av plastbeholderen for å få plass til PVC-røret. Disse kanalene vil tjene som inntaks- og eksosåpninger for kjøleren. Deretter plasserer du viften på toppen av beholderen og bruker glidelåser for å holde den på plass. Plasser PVC-røret slik at den ene enden er inne i beholderen og den andre enden strekker seg utenfor vinduet.

Fyll beholderen med isposer eller frosne vannflasker for å lage en kjøler for luft å passere gjennom. Når viften er på, trekker den varm luft fra rommet, fører den over den kalde ispakken og blåser den avkjølte luften tilbake til rommet.

QQ图片20170517155841

Installere en DIYvindusluftkjølerer så enkelt som å plassere beholderen på vinduskarmen og sikre PVC-røret på plass. Sørg for å tette alle hull rundt vinduer for å forhindre at varm luft kommer inn i rommet.

Mens en DIYvindusluftkjølerer kanskje ikke like kraftig som en kommersiell enhet, den kan likevel gi en betydelig kjøleeffekt for å hjelpe deg med å holde deg komfortabel på varme dager. I tillegg er tilfredsstillelsen ved å lage din egen kjøleløsning en ekstra bonus. Så hvis du leter etter en rimelig måte å slå varmen på, bør du vurdere å lage din egen vindusluftkjøler og nyte en kjøligere, mer komfortabel stue.


Innleggstid: mai-03-2024